Dezaktywuj profil pracownika
Aby odebrać pracownikowi dostęp do systemu, wystarczy go zarchiwizować. Proces został opisany w artykule: Jak zarchiwizować pracownika?
Raporty zarchiwizowanego pracownika
Dane pracownika zarchiwizowanego znajdują się w raportach. Takiego pracownika możemy znaleźć w filtrze „Ludzie”. Wystarczy wpisać jego imię i nazwisko lub adres e-mail:

Ikonka gabloty obok nazwiska pracownika oznacza, że jego profil został zarchiwizowany.
W raportach możemy od razu ustawić widoczność, uwzględniając wszystkich zarchiwizowanych użytkowników. W tym celu należy w filtrze Status wybrać opcję „Wszyscy”.

Dane zarchiwizowanego pracownika
Zarchiwizowanego pracownika możesz również znaleźć na liście Pracowników w Konfiguracja → Ludzie → Zarchiwizowani:

Ważne: Dostęp do danych zarchiwizowanych osób mają tylko osoby z rolą Administratora. Managerowie widzą tylko profile aktywnych użytkowników w raportach.
Aby sprawdzić datę archiwizacji, przejdź do Raporty → Ludzie. Stwórz nowy szablon raportu lub edytuj istniejący.
Wpisz "Czas archiwizacji" w pasku wyszukiwania i upewnij się, że wybrany filtr to Status: Wszyscy lub Status: Zarchiwizowani, aby uzględnić archiwizowane osoby, a następnie pobierz raport.
Aby zobaczyć więcej szczegółów dotyczących zmian w profilu pracownika, możesz sprawdzić sekcję Audyt zmian w module Core HR. Wybierając w filtrach „Czas archiwizacji”, możesz zobaczyć, który z administratorów zarchiwizował profil pracownika i kiedy:
Więcej na temat audytu zmian tutaj: Audyt zmian w profilu - w pigułce


